تأثیر فناوری بر معماری
در این مقاله تاریخچه تأثیر فناوری بر معماری، تأثیر معاصر فناوری بر معماری را در نظر خواهیم گرفت و چند پیشبینی در مورد اینکه چگونه فناوری و معماری ممکن است نحوه ساخت و زندگی ما را در آینده تغییر دهد، خواهیم داشت.
تاثیر فناوری بر معماری را نمی توان دست کم گرفت. تغییرات در علوم ساختمان و فناوری مصالح ساختمانی در طول قرن ها تأثیر عمیقی بر طراحی و ساخت و ساز داشته است. امروزه فناوری و معماری دست به دست هم داده اند و نمی توان اهمیت فناوری را در دنیای ساخته شده ما دست کم گرفت. در واقع، همانطور که در مورد بسیاری از جنبه های دیگر زندگی روزمره ما وجود دارد، سرعت تغییر در فناوری بر معماری و ساخت و ساز تنها در ۱۰۰ سال گذشته افزایش یافته است.
تأثیر تاریخی فناوری بر معماری
تأثیر فناوری بر معماری، و به ویژه تأثیر تغییرات فناوری بر معماری، به ویژه هنگامی که تاریخ معماری را در نظر بگیریم، آشکار می شود.
البته تاریخ معماری به اندازه خود تاریخ تمدن گسترده و تقریباً پیچیده است. در حالی که چنین بررسی عمیقی از تأثیر فناوری بر معماری خارج از محدوده این مقاله است، دست زدن به چند نقطه عطف مهم نشان دهنده پیوند عمیق بین فناوری و معماری در دنیای ساخته شده ما در طول زمان است.
اهرام مصر باستان
یکی از نمونههای اولیه تأثیر فناوری بر معماری، ساخت اهرام پلکانی (و بعداً) صاف است که در مصر باستان یافت شد. مصری ها توانستند از فناوری ساده (با استانداردهای مدرن) برای ساخت بناهای تاریخی پیچیده استفاده کنند.
فنآوری ساختمانی مورد استفاده مصریان نه تنها شامل نیاز به درک اصول اولیه مهندسی (برای جلوگیری از فروپاشی سازههای ساخته شده)، درک فیزیک (ساختن رمپ در شیب مناسب برای حمل سنگهای عظیم) بلکه بینش استفاده از فن آوری غیر مهندسی و ساخت و ساز (یعنی قایق ها و کانال ها) به نفع آنهاست. قبلاً از قایق برای ماهیگیری و تجارت استفاده می شد. مصریان از کشتیها برای انتقال بلوکهای بزرگ سنگ به وزن چند ده تن در کانالها به محلی که هرم خاصی در آن ساخته میشد استفاده میکردند.
با توجه به اینکه مصری ها حتی توانستند ساخت اهرام را با فناوری ابتدایی به انجام برسانند و با توجه به ماهیت خوب حفظ شده اهرام هزاران سال پس از این واقعیت، مصری ها به وضوح می توانستند ارتباط بین تکنولوژی و معماری را درک کنند. از آن به نفع خود استفاده کنند!
کلیسای جامع قرون وسطی
در طول قرون وسطی، یک فناوری ساختمانی جدید کشف شد که در طراحی و ساخت مهم ترین ساختمان های عمومی ساخته شده در این دوران – کلیساها – انقلابی ایجاد کرد. تکیه گاه های پرنده انقلابی در طراحی و ساخت کلیسای جامع در سراسر اروپا ایجاد کردند و نمونه ای عالی از تأثیر فناوری بر معماری هستند.
کلیساها نه تنها ساختمان های مذهبی مهمی بودند، بلکه محرک های اقتصادی مهمی برای شهرها و شهرهایی بودند که در آنها ساخته شده بودند. بنابراین، سازمانهای مذهبی و شهرها به طور یکسان برای داشتن «بزرگترین و بهترین» کلیساها رقابت کردند تا افراد بیشتری را برای تجارت، تجارت و زندگی به جامعه خود بکشانند.
همانطور که این حرکت برای ساخت کلیساهای بزرگتر، بلندتر و بزرگتر ادامه داشت، باید فناوری جدیدی برای تحمل وزن اضافی سقف ها و دیوارهای سنگی و برای تعدیل نیروهای باد که به دیوارهای بلندتر و بلندتر فشار می آورد، توسعه می یافت. عدم رسیدگی به این نیروها می تواند منجر به فاجعه شود – مانند فروپاشی کلیسای جامع بووه در سال ۱۲۸۴.
تکیه گاه پرنده چیست؟
فرهنگ لغت معماری آکسفورد تعریف زیر را ارائه می دهد: “شکل خاصی از تکیه گاه متشکل از یک قوس است که از قسمت بالایی دیوار تا پایه ای با جرم زیاد امتداد می یابد تا نیروهای جانبی را به زمین منتقل کند که برای فشار لازم است. یک دیوار به سمت بیرون این نیروها از سقفهای طاقدار سنگی و از سقفهای بادگیر ناشی میشوند.» اگر عکسهایی از نمای جنوبی نوتردام پاریس را دیده باشید، تکیهگاههای پرنده را تشخیص خواهید داد.
تکیهگاههای پرنده تأثیر متقابل فناوری و معماری را نشان میدهند، نه تنها به این دلیل که به کلیساها اجازه میدهند از منظر فنی متحول شوند، بلکه به این دلیل که تأثیر فناوری بر معماری را از منظر زیباییشناختی نشان میدهند. نه تنها مگس بودند، بلکه یک نوآوری فنی و زیبایی شناختی مهم در معماری گوتیک بودند.
در حالی که کلیساهای دوره رومنسیک جامد و سنگین با دیوارهای ضخیم بودند (که منجر به فضای داخلی تیره می شد)، کلیساهای گوتیک قصد داشتند کلیساها را «شبیه بهشت» کنند با سقف های بلند، تکیه های باریک و پنجره های بزرگ و روشن با شیشه رنگی که هم نور و هم نور را فراهم می کرد. تزیین.
کلیساهای قرون وسطی یک مثال صریح از اینکه چگونه تغییرات در تکنولوژی و معماری دست به دست هم می دهند و چگونه تاثیر فناوری بر معماری می تواند زیبایی شناسی یک دوره را تعریف کند.
انقلاب صنعتی، تکنولوژی و جنبش مدرنیستی
تأثیر فناوری بر معماری به ویژه پس از انقلاب صنعتی آشکار است. پیشرفتهای علمی با پیشرفتهای تکنولوژیکی که در طول انقلاب صنعتی در قرن نوزدهم ایجاد شد، مصادف شد و صنعت معماری و ساختمان را متحول کرد.
به دنبال این دوره از پیشرفت های تکنولوژیکی، معماری مدرن به عنوان بخشی از جنبش مدرنیسم بزرگتر توسعه یافت. معماری مدرنیستی طرح هایی را در تقاطع فناوری و معماری ایجاد کرد – سبک ها و قراردادهای گذشته را در این دوره کنار گذاشت و به نفع شکلی از طراحی مبتنی بر دغدغه های عملکردی اساسی بود. این پیشرفتها بدون پیشرفت در فنآوریهای ساختمانی، از جمله ساخت قاب فولادی و دیوار پرده (که در کاربردهای تجاری استفاده میشود) و سایر نوآوریها مانند ساخت دیوار خشک و قاب بالون (که سلف ساخت قاب چوبی سکوی امروزی است) نمیتوانست رخ دهد.
تأثیر تکنولوژی بر معماری امروز
تأثیر فناوری بر معماری امروزه همچنان آشکار است. در حالی که برخی از فناوریهای گذشته هنوز هم امروزه رایج هستند (مانند ساخت اسکلت فلزی در کاربردهای تجاری، و دیوارهای خشک در ساخت و سازهای مسکونی)، پیشرفتها در علم مواد و فناوری ساختمان بر طراحی معماری و صنعت ساختوساز به طور مداوم تأثیر میگذارد.
برای مثال، پیشرفتها در فناوری پنجرهها امکان استفاده از شیشههای بزرگ (یا “لعاب”) را در ساخت و سازهای مسکونی بدون نیاز به استفاده از پنجرههای تجاری مقرون به صرفه در این پنجرههای بزرگ فراهم کرده است. فناوری پنجرهها (مانند پنجرههای کم E) همچنین به خانهها این امکان را میدهد که بدون به خطر انداختن نور طبیعی کافی، مناظر، دسترسی به طبیعت و سایر مزایایی که طرحهای خانههای مدرن با پنجرههای بزرگ را به یک انتخاب عالی تبدیل میکنند، بهینهتر شوند.
بهره وری انرژی در حال حاضر یک تمرکز کلیدی در صنعت معماری و ساخت و ساز است و فناوری و معماری دست به دست هم داده اند تا خانه ها را نه تنها با استفاده از فناوری پنجره، بلکه از راه های دیگر نیز بهینه تر کنند.
تکنولوژی و معماری
به عنوان مثال، معماران و سازندگان گزینههایی برای دور شدن از ساختار سنتی قاب چوبی برای استفاده از موادی دارند که بازده انرژی بیشتری را فراهم میکنند (خواه گرما را حفظ کنند یا آن را بیرون نگه دارند!). یکی از این گزینه ها پانل های عایق سازه ای است که از لایه ای از عایق فوم ساخته شده است که بین قطعات تخته سه لا، تخته رشته یا پانل های سیمانی قرار گرفته است. مرکز تحقیقات خانه ساز آمریکای شمالی تخمین می زند که SIPS تا ۵۰ درصد در هزینه های انرژی نسبت به خانه هایی که با استفاده از روش ها و مواد مرسوم ساخته می شوند، صرفه جویی می کند.
مطالب مرتبط :
- آیا آشپزخانه ها به نورپردازی زیر کابینت نیاز دارند؟
- هفت نکته مهم در طراحی روشنایی خانه
- نحوه آویزان کردن چراغ های LED در طراحی اتاق خواب – ۵ مرحله آسان
- طراحی انواع نور کم
یکی دیگر از تمرکزهای کلیدی تکنولوژی و معماری در حال حاضر، پایداری و اثرات زیست محیطی مصالح ساختمانی و روش شناسی است. در حالی که الوار مورد استفاده در ساخت قاب چوبی یک منبع تجدیدپذیر است و فوم سفت و سخت پلی یورتان مبتنی بر گیاه به راحتی در دسترس است، کاهش و استفاده مجدد نیز عالی است. به عنوان مثال، معماران و سازندگان اکنون می توانند تیرها و پانل های فولادی بازیافتی را متناسب با هر طرح خاص سفارش دهند.
ساخت دیجیتالی مصالح و اجزای معماری یکی دیگر از تأثیرات آشکار فناوری بر معماری است. به پرینت سه بعدی در مقیاس عظیم فکر کنید. این پیشرفتها دقت بیشتری را فراهم میکنند و به معماران، مهندسان و طراحان اجازه میدهند تا از مدلسازی کامپیوتری برای کمک به نتیجه نهایی استفاده کنند. دامنه این مشارکت می تواند از چند مولفه سبک (مانند پانل های نمای تزئینی پرینت سه بعدی) تا چاپ سه بعدی کل ساختمان ها باشد!
تأثیرات آینده فناوری بر معماری
ما فقط می توانیم حدس بزنیم که فناوری و معماری در آینده چه چیزی را در بر خواهد داشت. حتی بهترین پیشبینیهای ما نیز نتیجه را از دست میدهند .
ما انتظار داریم که در سالهای آینده شاهد تداوم تمرکز بر فناوری هوشمند، از جمله پنجرههای هوشمندتر و هوشمندتر باشیم. به عنوان مثال، ما در حال حاضر شاهد استفاده از پنجره های الکتروکرومیک به میزان محدودی در قایق ها، اتومبیل ها و هواپیماها هستیم، اما انتظار می رود که بازار تا سال ۲۰۲۸ به ۷.۵ میلیارد دلار برسد. مقادیر معین یا طول موج های نور بر اساس فرمان. این ثابت میکند که نه تنها برای کاهش مصرف انرژی برای خنک کردن خانهها مفید است (زیرا ساکنان میتوانند افزایش گرمای خورشیدی را کاهش دهند)، بلکه میتواند نور روز، حریم خصوصی، تابش خیره کننده و نمایش رنگ را نیز مدیریت کند.
فناوری و معماری نیز به تغییر آب و هوای ما پاسخ خواهند داد. در حال حاضر، برخی از حوزه های قضایی به خانه ها نیاز دارند که طراحی خاصی داشته باشند
ساییدگی، و استانداردهای ایمنی به منظور پاسخگویی به خطرات آب و هوایی که مخصوص محل آنها است. به عنوان مثال، بخشهایی از کالیفرنیا باید الزامات فصل ۴۹ برای الزامات کد آتشسوزی وحشی-شهری را برآورده کنند. ما انتظار داریم که با ادامه گرم شدن سیاره ما، طراحی، فناوری و معماری نقش مهمی در حفظ امنیت جوامع و ساکنان ایفا کنند.
طراحی دیجیتال و مدل سازی سه بعدی شروع به تغییر چهره معماری کرده اند. این روند طراحی ادامه خواهد داشت، زیرا این نوع نرم افزارها و فناوری ها به معماران این امکان را می دهند که به دلیل قدرت محاسباتی و تحلیلی خود، مرزهای طراحی و مهندسی را پشت سر بگذارند. قابلیتهای این فناوریها فقط به رشد خود ادامه خواهد داد و ما انتظار داریم که مواد و فناوری ساخت و ساز نیز پیچیدهتر شود تا با قابلیتهای طراحی معماران و طراحان خلاق و توانا مطابقت داشته باشد.
تکنولوژی و معماری
همانطور که می بینید، تکنولوژی و معماری برای هزاران سال دست به دست هم داده اند و تا امروز هم ادامه دارند. نه تنها معماران به کارگیری فناوری جدید را فراتر از هدف اصلی خود سوق می دهند (مانند مصری ها از قایق های تجاری برای انتقال بلوک های سنگی عظیم استفاده می کنند) بلکه ظهور فناوری جدید همچنین به معماران این امکان را می دهد که مرزهای دنیای ساخته شده ما را در حین حرکت در تاریخ جابجا کنند. . و گاهی اوقات، مانند در مورد تکیه گاه های پرنده، این معماران و طراحان هستند که فناوری جدیدی را به منظور تحقق بخشیدن به دیدگاه های خود برای دنیایی بهتر و تجربیات درون آن ایجاد می کنند.